eSport huset
Esport04

eSport hus til 1,5 mio. kr. skal få de unge fra værelset og ud i foreningslivet

Fredag d. 3. februar slog foreningen Roskilde eSport dørene op til Danmarks første specialbyggede eSport hus.

Projektet til samlet 1,5 mio. kr. er støttet af Realdania “Byggeriets Ildsjæle”, Lokale & Anlægsfonden, Roskilde Kommune via idrætsfacilitetspuljen samt Roskilde Festival, DGI og den kreative bydel Musicon, hvor det nye eSport hus kommer til at ligge. Huset på 110m2 fordelt på to etager bygges ved Hal12, hvor det er målet at skabe et fælles ungdomsmiljø omkring eSport og streetaktiviteter sammen med naboerne i skatehallen.

“Da vi startede for mere end 10 år siden, var det vores mål at bygge en idrætsforening op omkring computerspil, hvor forældre trygt kunne sende deres børn og unge til eSport”, fortæller Jens Christian Ringdal, formand for Roskilde eSport, og forsætter “Derfor er vi utroligt glade for, at vi nu har fået muligheden for til fulde at vise og udleve vores potentiale som forening”.

Roskilde eSport er Danmarks ældste eSportsforening og foregangsforening for at tænke eSporten ind i foreningslivet, og var blandt de første eSportsforeninger til at blive medlem af DGI tilbage i 2007. Sammen med DGI Midt- og Vestsjælland har Roskilde eSport bl.a. grundlagt eSport instruktøruddannelsen, der i dag er videreudviklet af forbundet eSport Danmark i samarbejde med Firmaidrætten og Ungdomsringen.

Det er foreningens ønske forsat at være pioner indenfor eSporten og være med til at præge udviklingen i en positiv retning for, hvordan man også kan tænke et sundt spilmiljø med en høj grad af brugerinddragelse.

“Det har været essentielt for os at skabe et dejligt, åbent og lyst hus, hvor vores medlemmer under de bedst mulige forhold, kan dyrke deres sport og hobby. Derfor har vi nøje udtænkt husets placering og indretning med store vinduer og masser af dagslys”, udtaler Jens Christian. “Bordene i huset er specialbyggede, og der er gode undervisningsmuligheder med digitale løsninger. Vi har fiberforbindelse, gamerstole og ti kraftige gamermaskiner leveret af vores sponsor Vision Gaming”.

I starten af januar blev foreningens seneste hold af egne unge eSportsinstruktører uddannet. De fleste af instruktørerne har været i foreningen i 5-6 år, siden de var 13 år gamle, og de vil undervise i spil som Counter-Strike, League of Legends og Overwatch. Det er de unge selv, der har sammensat undervisnings- og træningsforløbene, og der vil også være andre spil og aktiviteter. 

“Det har været en sand fornøjelse at se, hvordan de unge er gået målrettet og engageret ind i projektet. Fælleskabet er utrolig vigtigt for os, og derfor vil man også kunne spille andre spil som Minecraft og FIFA, ligesom at vi også har brætspil i foreningen” fortæller Jens Christian, og løfter sløret for, at der arbejdes på at starte et game maker hold, hvor de unge selv kan designe spil.